Nolimal d.o.o., mehanska varnostna tehnika
Cesta pod goro 42
Borovnica
1353
Slovenija
info@nolimal.si

Trezorske ključavnice

 

Izbor načina zaklepanja je vaša osebna odločitev, jo določi poslovni model podjetja ali pa je zahteva varnostih oz. zavarovalniških meril (trezor in hrambo lahko vključite na zavarovalno polico).

 

Ne glede na izbiro načina odklepanja je zaklepanje vedno varno. Le pri odklepanju s trezorskim ključem je potrebna dodatna skrb za hrambo samega ključa.

 

Mnenje, da se trezor ne more več odkleniti če se izpraznijo baterije ni pravilno. Elektronska trezorska ključavnica se vedno lahko odklene tudi potem, ko so baterije prazne. Ključavnica namreč ohrani kode kljub izpraznitvi baterij. Potrebujete le nov komplet baterij (baterije vstavljene na zunanji strani vrat/ključavnice) ali baterijo (odprete preko kontakov na ključavnici).

 

Elektronska ključavnica ima pogosto tudi časovni zamik odklepanja (angleško: Time Delay). To pomeni, da po vtipkanju kode ostane ključavnica zaklenjena še izbran čas in šele nato omogoči odklepanje s ponovnim vtipkanjem kode (na primer po 10 minutah). Ta funkcija je varnostna, da je čas odpiranja trezorja daljši.

  

Varnostni razred in število trezorskih ključavnic: 

  1. Trezorji z nižjimi protivlomnimi varnostnimi stopnjami (II., I., 0., S2, S1) imajo predpisano eno (1) trezorsko ključavnico v varnostnem razredu A po standardu EN1300.
  2. Trezorji s protivlomno stopnjo od III. do V. mora imeti ključavnico v varnostnem razredu B. Število ključavnic (ena ali dve) določa varnostna stopnja.
  3. Visoke protivlomne varnostne stopnje kot so IV., V., VI in več pa imajo po dve ali več ključavnic v varnostnem razredu B, C ali D.

 

V primeru več ključavnic so le te lahko različne izvedbe po želji npr. ključ-ključ, ključ-koda, ključ-kombinacija, koda-kombinacija, kombinacija-kombinacija.