Nolimal d.o.o., mehanska varnostna tehnika
Cesta pod goro 42
Borovnica
1353
Slovenija
info@nolimal.si
Facebook

Elektronski nadzor ključev

 

Zagotovite nadzor nad ključi

Avtomatizirajte proces

Nadzorujte oddaljeno

Bodite obveščeni o stanju ključev

 
     

 

 

     

 

 
Omarice za ključe    Kombinacije   Utori   ID vtič  

 

 

Elektronski nadzor ključev

 

Vsi ecos sistemi imajo vgrajene najnaprednejše procesorje ARM. Operacijski sistem Android zagotavlja stabilnost in nenehno posodabljanje. Vsi sistemi ecos so hkrati popolnoma samostojne enote, možno pa jih je upravljati tudi prek spletne aplikacije "ecos webman".

 

Z uporabo mobilne tehnologije je omogogočen nadzor sistemov s pametnim telefonom. Aplikacije so prosto dostopne za vse ustrezne operacijske sisteme.

 

Najnovejšo generacijo izdelkov “ecos premium”, odlikuje vrhunska kakovost in visoka varnost. Tečaji so nameščeni znotraj omare, vrata se odprejo samodejno. Vrata omaric so izdelana iz visoko kakovostnega nerjavečega jekla in so dodatno ojačana z varnostnim okvirjem.

 

Sistemi omaric za varno hrambo ključev

 

Vse omarice imajo kompaktno jekleno ohišje z vgrajeno kontrolno enoto in zaslonom na dotik. V primeru popolnega izpada napajanja ali okvare je na voljo ključ s katerim se lahko mehansko odpre vrata in dostopa do ključev - Brez orodja.

Vsi kontrolne enote pogasn moderni ARM procesor. Na voljo so 7" zasloni na dotik in 5MP kamera z mikrofonom in slušalko za nadzor in video komunikacijo. Sistem omogoča komunikacijo oddaljenega nadzornega centra z uporabnikom ob omarici.

V vseh omaricah so vgrajeni alarmni kontakti za javljanje nepooblaščenega dostopanja. V primeru izpada električnega napajanja za delo poskrbi baterijski akumulator. Vsi dogodki so zabeleženi tudi v primeru izpada napajanja.

 

 

 

 

Omarica  

Število utorov

 

Dimenzija

(ŠxVxG) v mm

 

Teža

v Kg

 

ecos key 20

 

10-20

 

650 x 350 x 180

 

30

 

ecos key 40

 

20-40

 

650 x 530 x 180

 

40

 

ecos key 80

 

40-80

 

650 x 880 x 180

 

50

 
ecos key 120   80-120   960 x 730 x 180   60  
ecos key 180   120-180   960 x 1840 x 180   105  
ecos key 240   180-240   960 x 1840 x 180   110  
ecos key 360   240-360   960 x 1840 x 180   120  
ecos key 360+   240-360   810 x 1840 x 180   100  

 


Nezasedene utore je možnoaktivirati  naknadno - brez posredovanja serviserja. Če obstoječe število utorov še vedno ne zadostuje, se sistemu dodajo dodatni paneli z utori. Na tak način lahko sisteme za hrambo ključev razširimo do največ 5.000 utorov.

 

Za projekte s prostorsko stisko in velikim številom ključev  lahko uporabimo dvostranske omare, s kontrolno enoto na sredini.

 


 

 


 

 


Polikarbonatna vrata


Transparentna polikarbonatna vrata omogočajo hiter pregled nad ključi. Posebaj primerno za varnostno službo, ki ima tako hiter vpogled koliko ljudi je še v zgradbi.

 

 

 

Kombinacije

S posebnim povezovalnim komunikacijskim kabolm, lahko z eno kontrolno enoto na dotik krmilimo več različnih sistemov hrati. Združujemo lahko omarice za hrambo ključev om hrambo vsebine.

 

Primer:

  • Omarica za ključe velikost "ecos key 120"
  • RFID čitalec
  • Skupaj 120 utorov
  • Povezovalni komunikacijski kabel
  • 108 utorov uporabljenih, ostalih 12 na voljo za kasnejšo aktivacijo
 


 

 


 

Utori

Utori so na voljo v nadzorovani in nenadzorovani izvedbi, odvisno od varnostnih zahtev. Možna je kombinacija obeh.

Nadzorovanim utorom lahko individualno določamo pooblastila. Do nenadzorovanih lahko dostopa vsak ki ima pooblastilo za dostop do omarice.


Ob naročilu sistema točno določimo koliko katerih utorov potrebujemo. Nezasedene utore lahko aktiviramo kaseneje.

Primer:

  • 15 nadzorovanih utorov
  • 13 nenadzorovanih utorov
  • 12 utorov je nezasedenih

 

 

Panel s ključi je brušenega nerjavečega jekla z oštevilčenimi utori za lažje delo. Na voljo tudi v široki izvedbi, z večjim razmakom med utori, za primer da imamo na obesku večje število ključev.

 


 

 


 

 

ID-Vtič

 

Modri ID-vtiči za nenadzorovane utore, brez individualnno nastavljivih pravic. Za višjo varnost in individualno nastavljive pravice so na voljo ID-Vtiči iz nerjavečega jekla.

 

Enostopenjska tehnologija "one stage" za prenos podatkov se je skozi leta testirnj in uporabe potrdila za uspešno. To pomeni manj elektronskih komponent, manj napak pri zapisih in posledično nižjo ceno za končnega uporabnika.

 

 

 

Obroček

 

Na voljo sta dva tipa obročkov za varovanje ključev pred nepooblaščenim odtujevanjem. Na obroček se ob utor varno pripne tudi uporabniške ključe.

Manj varni, vendar priročnejši so fleksibilni obročki. Jeklenica z plastičnim ovojem nudi enratno ali pa večkratno uporabo, odvisno ali obroček zapečatimo s posebnim orodjem.

Za višjo varnost svetujemo jeklene obročke. Vsi obročki so opremljeni z edinstveno številko, ki jo povezujemo s ključi, zapečaten obroček pa nudi najvišjo stopnjo varnosti v primeru
manipulacije s ključi.

 

Na voljo več velikosti.

 


 

 

 

 

 


 

 

ID-Vtič in Obroček

 

Povezava ključev z ID-Vtičem je odvisna od optimizacije dela in števila ključev. Za pogosto menjavanje ključev priporočamo uporabo fleksebilnih obročkov. So manj varni vendar nudijo nižjo stopnjo varnosti. Za delo s fleksibilnimi ne potrebujemo posebnega orodja.

Za višjo varnost je potrebno obročke varno zapečatiti. Za to so na voljo posebna orodja. Najprimernejši so jekleni obročki s posebno edinstveno identifikacijsko številko.

Za dodatno varnost je možna hrambna ključev v posebnih predalih, Na voljo so klasični predali oziroma predali višje varnostne stopnje z 8mm debelo prednjo plošč.

 

 

 

 

Interakcija s pomočjo video in avdio klica je na voljo za vse sisteme hrambe ključev in predmetov. S pritiskom na zvonec uporabnik vspostavi povezavo z nadzornim centrom, od koder mu na daljavo sprostijo ključ ali predal v katerm je hranjen določen predmet. Ključ ali predmet lahko sporostimo z aplikacijo na osebnem računalniku ali ecos app mobilno aplikacijo.