Nolimal d.o.o., mehanska varnostna tehnika
Cesta pod goro 42
Borovnica
1353
Slovenija
info@nolimal.si
Facebook

Naprave za zasilni izhod

Želja in predvsem skrb vsakega investitorja je, da svojim strankam zagotovi varnost v času, ki ga preživijo v zato namenjenih prostorih. Poleg onemogočanja vstopa nepooblaščenim osebam pa je ravno tako pomembno, da skozi ista vrata lahko ljudje neovirano izstopajo v primeru požara.


Po najnovejših smernicah evropske unije morajo biti vsi zasilni izhodi v prostorih kjer se zadržuje večje število ljudi opremljenih z ustreznimi izdelki za izhod v sili.


Kakšno opremo je potrebno uporabljati na zasilnih izhodih pa narekujeta naslednja dva standarda:

  • EN 179 Standard za izhod v primeru sile
  • EN 1125 Standard za izhod v primeru panike

Vsi prostori kjer se zadržuje večje število ljudi, ki ne poznajo prostorov in niso poučeni o izhodih v sili spadajo v sklop standarda EN1125. Prostori morajo imeti zato izhode opremljene z napravami za zasilni izhod. V primeru panike mora tako oseba hitro in brez ključa oziroma kakršnegakoli orodja zapustiti prostor. Naprave za zasilni izhod omogočajo da v primeru panike, z le enim horizontalnim pritiskom odklenemo in odpremo vrata ter tako omogočimo izhod. 

 

Zaradi različnih zahtev, ki so predvsem odvisne od zahtev projekta, nas za točne modele in lastnosti prosimo kontaktirajte.