Nolimal d.o.o., mehanska varnostna tehnika
Cesta pod goro 42
Borovnica
1353
Slovenija
info@nolimal.si
Facebook

Pet vprašanj pri izbiri trezorja

Za pravilno izbiro ustreznega trezoja, se je pred nakupom potrebno ustrezno posvetovati. Za lažjo odločitev kakšen trezor je primeren smo vam pripravili pet vprašanj, ki so najpogosteje zastavljeni ob izbiri.

 

1. Kje bo moj trezor postavljen ?

Kje bo trezor postavljen je zelo pomembno in sicer zaradi več stvari. Najprej je potrebno razmisliti kje je najvarneje trezor hraniti, da ga vlomilci ne najdejo prehitro. Pomembno je, da je trezor zaradi svoje teže,  omogoča postavitev na želeno mesto saj je lahko teža višja od nosilnosti podlage. Če želimo trezor ustrezno pritrditi moramo pred postavitvijo preverit da pod trezorjem ni napeljav in da je podlaga primerna za pritrditev.

 

2. Kakšno vrednost imam namen hraniti v trezorju ?

Kakšna bo vrednost vsebine v trezorju je načeloma stvar vsakega posameznika posebej, vendar je potrebno o vrednosti hrambe razmisliti saj je od tega močno odvisna varnostna stopnja trezorja. Višja ko je varnostna stopnja višja je priporočljiva vrednost hrambe v trezorju.

3. Kako velik trezor sploh potrebujem ?

Če imamo v trezorju namen hranit orožje, slike, ali kakšne druge večje kose, je predhodno potrebno razmišljati o večjem trezorju. Za manjše vsote denarja ali hrambo zlata pa nam po navadi zadostuje že trezor manjših dimenzij. Velikost trezorja pa je velikokrat omejena s prostorom kamor imamo namen trezor postaviti.

4. Ali potrebujem ognjevaren trezor ?

Če bomo v trezorju poleg vrednosti hranili tudi pomembne papirje je zelo priporočljivo da je trezor poleg dobre protivlomne odpornosti tudi ognjevaren. Pri požaru se vsebina v trezorju močno segreje in papir pogostokrat zogleni in je kasneje neuporaben.

 

Če že imate trezor, pa ta ni ognjevaren, so vam na voljo tudi ognjevarne kasete, ki služijo kot zaščita dokumentom v primeru požara.

 

5. Kakšno ključavnico si želim na trezorju ?

Izbiramo lahko med mehanskimi in elektronskimi. Vsaka ima svoje prednosti in slabosti. Na strani mehanike je predvsem zanesljivost delovanja in cena. Elektronskim ključavnicam pa je v prid predvsem udobje in priročnost uporabe ki jo nudijo uporabniku.

 

 

 

Odgovore nam lahko posredujete ne naš ...in pomagali vam bomo pri izbiri vašega novega trezorja.

 

Arhiv novic